Jeanet Jonker

Lid sinds Jan 1, 2001

Pedicurepraktijk Jeanet Jonker

Hercules Segherslaan 61 | 7944 LN | Meppel | 052 225 6395

 

jeanet

 

 

 

 

 

Jeanet Jonker
Mijn naam is Jeanet Jonker, gehuwd, moeder van twee dochters en oma van vijf kleindochters en één kleinzoon. Vanaf mijn 18e ben ik werkzaam in de “zorg”, aanvankelijk in het Diaconessenhuis in  Meppel.

De eerste twee jaar in een administratieve functie als assistent secretaresse van de directie, daarna zeven à acht jaar als medisch secretaresse op de röntgenafdeling en na de geboorte van mijn oudste dochter nog een kleine twee jaar als pool-secretaresse.

Na de geboorte van mijn tweede dochter ben ik gestart met de opleiding voetverzorging in Zwolle en vanaf mijn 32e ben ik werkzaam als pedicure. Diverse opleidingen, bij- en nascholing gedaan om steeds meer kunde in huis te halen, een ordner vol certificaten is het resultaat.

Bijscholingen doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds, omdat de eisen in dit beroep steeds sterker zijn aangescherpt en noodzakelijk zijn voor je accreditatie om gecertificeerd te blijven en dus voor de zorgverzekeraar te mogen/kunnen blijven werken.

 

Over haar werk als PedicurePlusPlus
Ik oefen dit beroep uit sinds 1979 en nog steeds met veel plezier en inzet, mensenkennis van top tot “teen” doe je hiermee op. Gedurende ruim 33 jaar heb ik gewerkt in de Schiphorst, een tehuis voor dementerende bejaarden, maar de nieuwbouw was voor mij een goed moment hiermee te stoppen en het stokje over te geven aan een jongere collega. Het werken in Verzorgingshuizen heb ik na 30 jaar overgedragen aan mijn jongste dochter die in mijn voetsporen is getreden, als medisch pedicure.

Ik heb gekozen voor PedicurePlusPlus en niet voor Medisch Pedicure, bij beide komen klanten met diabetes en reuma voor vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking.

Mijn werkzaamheden beperken zich nu tot mijn salon en op zeer beperkte schaal ook ambulant. Nauwe samenwerking met collega’s, huisartsen, praktijkondersteuners, podo(posturaal)therapeuten, specialisten, enz. staan hoog in mijn vaandel.

Het is een heerlijk beroep wat ik zo opnieuw zou kiezen, als het moest.