Marijke Knol

Lid sinds Jan 1, 2008

Marijke Knol Coaching

Werkhorst 23 | 7944 AP | Meppel | 06 – 48045065 | info@marijkeknolcoaching.nl | www.marijkeknolcoaching.nl

 

Over Marijke Knol

Ik ben Marijke Knol, 52 jaar, getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. Ik ben ooit begonnen als journalist en na jaren als verslaggever en eindredacteur te hebben gewerkt, ben ik in 201 gevraagd om als docent Journalistiek aan de slag te gaan op de Hogeschool Windesheim in Zwolle.

marijkeknol

Na enkele jaren als docent te hebben gewerkt ben ik steeds meer in de rol gekomen van studentbegeleider en later ook docentbegeleider. Mijn didactische achtergrond speelde daarbij een belangrijke rol. Door deze switch naar steeds meer persoonlijk begeleiden van studenten en docenten was de stap naar coach niet zo groot.

Na een gedegen opleiding tot coach op Hogeschool Windesheim heb ik sinds geruime tijd mijn eigen praktijk. In mijn praktijk begeleid ik mensen die op velerlei vlakken op zoek zijn naar verbinding en beweging. Mensen die zicht willen krijgen op hun belemmeringen en die stappen willen zetten naar een leven dat meer in balans is en dat beter bij ze past.

 

Over Marijke Knol Coaching

marijkeknolcoachingIedereen loopt weleens vast in zijn werk of privéleven. Sleur treedt op, het gevoel van ‘ik heb alles en nog ben ik niet tevreden’ steekt de kop op. Of je hebt het idee dat je het nergens goed doet: niet op je werk en thuis al helemaal niet. Ben je bang dat een burn-out op de loer ligt of zoek je een nieuwe baan? Dan is coaching misschien wel wat voor jou.

Coaching is een manier om inzicht te krijgen en veranderingen op gang te brengen. Het is een effectieve methode die snel tot resultaat leidt en die zicht geeft op ingesleten patronen.

 

Hoe ga ik te werk

Belangrijk is het dat we samen tot resultaten kunnen komen en daarvoor is goed contact noodzakelijk. Eerst kijken we of er een klik is die tot vervolgafspraken kunnen leiden. En daarna gaan we op onderzoek uit: welke vragen heb je, waar loop je tegenaan, wat is belangrijk om aan te pakken?

In mijn coaching ben ik praktisch, soms confronterend of uitdagend. En het resultaat is belangrijk: we gaan wel ergens naar toe tenslotte. Ik maak gebruik van verschillende methodes binnen coaching zodat de kans op snel resultaat zo groot mogelijk is.