Op bedrijfsbezoek bij De Groningse Diva in Haren

Posted by on okt 7, 2016

Woensdag 5 oktober jl waren we te gast bij Janine Everts in één van haar drie Diva winkels.

janine everts

 

 

 

 

 

In 2013 liet Janine Everts een van haar dromen uitkomen: een eigen winkel openen. Zij werkte destijds met veel plezier in het basisonderwijs – dat doet ze overigens nog steeds – en kreeg daarnaast de kriebels om een winkel te starten met kwalitatief mooie tweedehands kleding.

Die kriebels heeft ze omgezet in daden – en hoe! Zij opende haar eerste winkel, De Drentse Diva, in Havelte. Een winkel waarin ze hoog-segment kledingstukken innam en die doorverkocht – of retourneerde als er geen belangstelling voor bleek te zijn. Het concept bleek een groot succes en al snel opende ze een tweede filiaal in Haren, de Groningse Diva. Inmiddels is Havelte verruild voor Meppel en heeft ze nog een derde filiaal opgezet, de Friese Diva in Sneek.

 

groningse diva

 

 

 

 

 

Janine heeft een mooi team van verkoopmedewerkers om zich heen verzameld die de dagelijkse inbreng en verkoop op zich nemen. Dat geeft haar de ruimte om de inbreng kritisch te selecteren op kwaliteit, exclusiviteit en aantrekkelijkheid. Wanneer een kledingstuk door de selectie is gekomen komt het maximaal 3 maanden in de winkel te hangen. Daarna gaat het terug naar de oorspronkelijke eigenaar of wordt het in overleg met die eigenaar aan een Goed Doel geschonken.

winkel

 

 

 

 

 

Een mooi concept en een inspirerend verhaal! Het was de rit naar Haren meer dan waard. Nu snel op bezoek naar het filiaal in ons eigen Meppel.

Kijk voor meer info op haar websites de Groningse Diva, de Drentse Diva en de Friese Diva of volg de winkels op Facebook.