Check je loopbaan op de Dag van de Loopbaan

Posted by on sep 2, 2014

loopbaandag

Meppeler loopbaanadviseurs zetten op 27 september hun deur open voor vragen tijdens de Dag van de Loopbaan.

De Dag van de Loopbaan is een landelijk event georganiseerd door Noloc, vereniging voor loopbaanprofessionals. Werknemers, werkgevers, werkzoekenden en studenten kunnen deze dag op een laagdrempelige manier hun loopbaanvraag aan een deskundige voorleggen tijdens een individueel adviesgesprek of workshop. In Meppel zijn dat Arnold Heijblom (Heijblom Consultancy) en Esther Esselbrugge (Impuls), beide Noloc erkend loopbaanadviseur.

arnoldenestherDe vraag naar deskundig advies is nog steeds groot, merken beide Meppelers. Heijblom: “De arbeidsmarkt in Meppel en omgeving is enorm in beweging, veel mensen hebben te maken gehad met verlies of verandering van baan. Als je al jaren in een bepaalde sector werkt waar het steeds slechter gaat, dan kost het moeite om een nieuw perspectief te vinden. En als je jaren niet hebt hoeven solliciteren, zit je met de vraag: hoe gaat dat tegenwoordig? Om over dit soort vragen eens met een onafhankelijk deskundige te kunnen praten geeft steun, inzicht en inspiratie.”

Vindt u het lastig om de juiste keuzes te maken over studie of loopbaan? Wilt u leren hoe u vandaag de dag effectief werk zoekt? Heeft u moeite om zich goed te presenteren tijdens een sollicitatiegesprek? Wilt u ook “iets” met LinkedIn doen maar weet niet waar u moet beginnen? Met deze vragen en meer kunt u bij een adviseur naar keus terecht voor een gesprek van ± 45 minuten.

“Als wij onze stadsgenoten op deze wijze een praktische stap verder kunnen brengen, dan doen we dat graag.” zegt Esselbrugge. “Het toeval wil dat op dezelfde dag fotograaf Anja Hagedoorn in de Hoofdstraat een profielfoto actie organiseert ten behoeve van Pink Ribbon. Kunnen we – waar nodig – mensen meteen doorsturen om een professionele foto te maken voor hun LinkedIn profiel of cv.”

Een gesprek inplannen doet u op www.dagvandeloopbaan.nl; voer het thema van uw interesse in én postcode 7941 KG, dan volgt vanzelf een overzicht met passende adviseurs. “U vindt ons voor deze gelegenheid in de kantoorruimtes van @7t9 en Corporatie Talent in de Gasfabriek.”