Anne Weidinger

Lid sinds Jan 8, 2020

anne weidingerAnne Weidinger fotografie

Meppel | 06 1997 3449 | Industrieweg 5 | info@anneweidinger.nl | www.anneweidinger.nl

 

Anne: “Een beeld dat raakt, spreekt en de tijd even stilzet. Een verhaal vertelt, of misschien juist vragen oproept. Een goede portretfoto is voor mij pas geslaagd wanneer ik dat moment gevangen heb.

Mijn hele leven lang weet ik niet beter dan dat de wereld uit beelden bestaat. Niet voor niets heb ik daarom tien jaar lang met passie als grafisch vormgever in mijn eigen onderneming gewerkt. Maar ik voel me pas echt op mijn plek sinds ik werk maakte van mijn liefde voor fotografie.

In mijn fotostudio in Meppel voel ik me helemaal thuis. Een fotoshoot begint bij ervoor zorgen dat iedereen zich net zo thuis voelt als ik. Contact maken en me inleven is dan ook een belangrijk onderdeel van de shoot.

Mijn stijl van fotograferen is eigen en heeft als resultaat sprekende portretten waarin het karakter van de geportretteerde af te lezen is. Een gevangen moment om voor altijd te bewaren.”

Schermafbeelding 2020-03-31 om 08.48.27

Anne fotografeert én geeft workshops, zoals ‘Portretfotografie en nabewerking’.

“Tijdens deze inspirerende dag die plaatsvindt in mijn studio in Meppel laat ik je stap voor stap zien hoe mijn portretten tot stand komen. Alle belangrijke aspecten waaronder werken met het model, gebruik van dag- en studiolicht én nabewerking komen ruimschoots aan bod. Uiteraard ga je zelf ook aan het werk met de aanwezige modellen (inclusief visagie) en leer je in de praktijk hoe je jouw fotografie naar een hoger niveau kunt tillen. In het tweede deel van de workshop gaan we aan de slag met de nabewerking van de eerder gemaakte foto’s. Je leert onder andere de basics van Lightroom en ik laat je zien hoe ik in Photoshop tot mijn edits kom en welke retoucheertechnieken ik gebruik.”

 

Schermafbeelding 2020-01-08 om 07.43.23