Maaike Aanraad

Lid sinds Jan 1, 2006

2004 was het jaar dat ik mijn eigen bedrijf startte; eerst deeltijd maar binnen een half jaar bleek het niet te combineren met ook nog een baan er naast. Dus fulltime ondernemen werd mijn beroep, Bizzy Bee mijn bedrijf! Vormgeving, webdesign, (in den beginne ook nog) kleinschalig drukwerk, groot formaat printwerk, industrieel ontwerp, advies, noem maar op.

In 2009 wierp ik een blik in de toekomst: kon ik dit beroep, dit bedrijf, op deze manier tot mijn 65ste (of nog langer) volhouden? Ontwikkelingen (vooral op het gebied van web-techniek) gaan razendsnel en WIL je dat bijhouden? Kort gezegd merkte ik dat mijn passie toch echt op een ander vlak lag, maar door omstandigheden heb ik dat pad nooit bewandeld.

De omgang met dieren, in het bijzonder honden, heeft mij altijd gelegen. Intuïtief ging ik met dieren om en hoewel ik “anders onderwezen” was, wist ik dat je de beste resultaten bereikte met wederzijds respect; niet met dwang. September 2009 ben ik het grote avontuur aangegaan: een deeltijd HBO opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut. Ik behaalde het gewilde papiertje in 2012 en ben sindsdien betrokken bij projecten op het gebied van moeilijk opvoedbare honden en het verbeteren van het algemeen welzijn van deze prachtige huisgenoten, door voorlichting te geven over lichaamstaal en verrijking voor honden (katten, konijnen, fretten, vogels, enz…)

Door mijn werk als gedragstherapeut ontstond ook een grote behoefte aan goed materiaal voor de honden die ik begeleidde. De honden van nu zijn nog steeds de werknemers van 100 jaar geleden, maar dan zonder baan. En als je niets te doen hebt, ga je je vervelen en bij honden resulteert dat in het ontwikkelen van gedrag dat de eigenaar en de omgeving niet willen hebben. Dus ik ben op zoek gegaan naar goede tuigen en lijnen, maar ook verrijkend speelgoed en innovatieve producten. Daardoor ben ik een webshop gestart, waar vanaf dag 1 een grote groep hondenprofessionals helemaal fan van zijn… vanwege het juiste aanbod van producten > maar zeker ook mijn filosofie dat ik absoluut GEEN aversieve (straffende) middelen wil verkopen.

Zo werd mijn tweede bedrijf een feit, KynoConcepts, met de webshop Dandy Dog en een praktijk voor hondengedragsadvies en -begeleiding Door Honden Verbonden.

In september 2017 zal ik op onze nieuwe stek ook nog een Kynologisch Centrum openen waar iedereen terecht kan met de hond; of het nu een drukke, bange, onzekere, agressieve of gewoon leuke stabiele honden zijn: ik geef training op maat, privé of in groepen van max. 4 cursisten. Tevens zullen er talloze leuke workshops en diverse gratis lezingen worden gegeven, om zo iedereen de kans te geven zijn / haar hond goed te begrijpen.

Bizzy Bee is per 1 januari 2014 gestopt met nieuwe klanten werven en projecten aan te nemen. Alle bestaande klanten worden geholpen door diverse collega’s en een aantal websites nog gehost door mij, tot er een nieuwe site moet komen en een collega ook dat stokje van mij over neemt.

logoDandy Dog - voor een rijker hondenleven